Kliininen mielenterveyspsykologia

Helsingin yliopiston kllinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutuksen kuvituskuva, ylös avautuva ihmiskämmen

Kliininen mielenterveyspsykologia syventää mielenterveyden häiriöiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn liittyvää arviointi-, konsultointi- ja interventio-osaamista hyödyntäen monipuolisesti eri psykologisia tietomalleja ja menetelmiä mm. kehitys- ja persoonallisuuspsykologian sekä psykiatrian ja neurotieteiden kliinisiltä sovellusalueilta. Myös kehittyvän palvelujärjestelmän ja -tarpeen pohjalle rakentuvan ammatillisen identiteetin sekä kehittävän asiantuntijuuden näkökulma on vahvasti esillä.

Koulutuksen erityisenä kohderyhmänä ovat mielenterveyspotilaan hoitoketjussa erikoissairaanhoidossa tai perustasolla toimivat psykologit yli organisaatiorajojen.

Haku syksyllä 2022 alkavaan koulutukseen on päättynyt. 2022 haussa jätettiin yhteensä 32 hakemusta. Koulutukseen on hyväksytty 31 uutta opiskelijaa. Hakuun osallistuneille hakijoille on lähetetty tieto valintapäätöksestä.

2022 hakutiedot löytyvät Psykonetin Opiskelijavalinta 2022 -sivuilta ja myös Helsingin yliopiston verkkosivuilta.

Valintaperusteet

  • Valintaperusteet vuodelle 2022 (pdf-tiedostossa vahvistetut valintaperusteet)
  • Usein kysytyt kysymykset (UKK) Helsingin yliopiston hakusivuilla

Opetussuunnitelma

Yhteystiedot

Kliinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutukseen liittyvät yleiset asiat

  • Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ammatillisen jatkokoulutuksen opiskelijapalvelut. Ammatillisen jatkokoulutuksen palvelusoite on meilahti-specialist@helsinki.fi. Osoitteeseen voi jättää myös soittopyynnön.

Kliinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutuksen sisältö ja suorittaminen

  • professori Jari lahti, jari.lahti@helsinki.fi
  • yliopistonlehtori Monica Ålgars, monica.algars@helsinki.fi

Kliinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutuksen verkkosivu   

Meneillään olevan 2019-2022 koulutuksen valintaperusteet ja opetussuunnitelma

  • Valintaperusteet 2019 (pdf-tiedosto)
  • Opetussuunnitelma 2019-2022 (pdf-tiedosto)
  • Kliinisen mielenterveyspsykologian 2019-2022 koulutuksen opetusohjelmatiedot löytyvät Helsingin yliopiston opiskelijan ohjeista (--> Lääketieteellisen tiedekunnan ammatillinen jatkokoulutus --> valitse koulutusvalikosta kliinisen mielenterveyspsykologian erikoispsykologikoulutus).